Hur inre otrygghet skapar trådar som letar efter fästen utanför en som kan lugna en för en stund

Om hur jordelivet och kosmos hör ihop. Hur den inre och den yttre världen speglar varandra och hur lösningen av klimatet som skapats inifrån våra inre begär också måste lösas inifrån. Om konsumtions- och projektionssjukan och om varandets och mötandets mirakel.

Det finns idéer om att vi gjort vår klimatinvestering om vi överkonsumerar kobolt i Kongo av barnarbetare utan framtid och bara köper en elbil… Kom på paneldebatt och samtalscafe online med Able foundation och Samtalscafe som nu bytt namn till Oasen (se oss även i Almedalen) på måndag och vidga vyerna. Denna gång med mål 4 och 16 som fokus. Fredliga och inkluderande samhällen! Såå intressant! Min vän Per Hörberg håller i samtalet 9.30. Är man intresserad av att bevara skogen och lära mer kan detta klipp bidra. Dessutom är strandskyddet, som är nödvändigt för den biologiska mångfalden, i fara. Swisha naturskyddsföreningen på: 9012022.

Det finns också idéer om att alla symtom i kroppen beror på portaler och ljus utifrån, karma och tidigare liv, energi-attacker eller covid och att detta är den svåraste tiden i historien.
Energierna i det yttre har oftast något att göra med energierna i det inre! Världen är ju inte som den är utan hur VI är. Dvs vi ser den utifrån våra egna glasögon. Så lösningen finner vi inte bara genom att förändra utsidan även om det är viktigt. Ett genuint arbete måste göras på insidan!

Det finns några lager i människan som är sjuk. Vi har blivit konsumtionssjuka och projektionssjuka.
Allt tycks ligga utanför oss själva.
Men med vilket motiv sitter man i en maskin och skövlar regnskog? Med vilket motiv tar man droger och skapar än mer kaos? Med vilket motiv söker man ständigt nya partners? Med vilket motiv kringgår Sverige lagar och exporterar vapen till diktaturer?
Vi flyr smärtan och har strategier för att slippa känna.
Vi vet dock att de som mediterar mycket konsumerar mindre. Meditatörer ser dessutom på våldsamma bilder med mer värme och medkänsla än andra. De behöver mindre i det yttre. Kan ta hand om sina känslor bättre och behöver därför inte lägga dem på andra eller konsumera bort dem! (På måndag kl. 20-20.45 startar en 5 v meditationskurs online).
Frustrationen av denna inre obalans gör att man letar febrilt efter lösningar. Utanför sig själv. Otrygghet som skapar trådar som letar efter fästen som kan lugna en för en stund. Brist på kärlek och enhet inuti som gör att man söker efter den utanför sig och blir tillfredsställd när man har ett objekt att vila i/på. Kroka i. Tas slangen bort blir det oroligt igen och man söker nytt objekt att fästa i. En relation, en båt, en ny sommarstuga… Medberoendets och symbiosens drev som skapar samhällsdrevet som vi alla måste förhålla oss till.

Allt är ju som det ska och denna spretighet behövs för att peka på såren på insidan! Dualismen har väl sällan varit tydligare. Gubbslemmet syns tydligt i tv så att folket kan peka på det. Rasismen och självföraktet likaså. Så att finna vilan inuti ser jag som den största investeringen vi kan göra för klimatet just nu. FÖRUTOM att beskatta och avsätta de som inte skapar hållbarhet förstås.
Inre och yttre arbete behöver gå hand i hand. Individer behöver få hjälp med att sluta spruta ut otrygghet och obalans på andra och fästa fel och skapa kedjor av spel och ofrihet.
Detta ÄR tider av avtäckanden och läkning av dessa mönster på djupa nivåer.

Orkar du läsa mer kommer här text för ett nyhetsbrev till, men det är så viktigt att jag tar det nu.
Det handlar om tredje vågen av avslöjanden kring det maskulina och den gamla maktstruktur som håller på att demonteras till förmån för den nya världen.
Den första var Meetoo. Den andra Black lives matter inkl. allt polisvåld.
Den tredje är gubbslemmet eller ”pojkar vars kroppar blivit män”.
Män har i ärlighetens namn inte samma verktyg och förmågor som kvinnor att på riktigt lyssna, känsloreglera, kommunicera med hjärtat och hålla space. Det finns flera skäl till det.
Separationen (från mamma och Gud) har skapat en rädsla och ensamhet i alla, män och kvinnor. Detta har hanterats på olika sätt. Män har (säkert mot sin vilja) erövrat, tagit för sig, dominerat och tryckt ner (vilken pojke vill hålla inne känslorna, lämna sin familj och gå ut i krig?). Åkt med liksom. Kvinnor har sökt överleva, traumabearbeta, gått ihop och stöttat varandra. I årtusenden. Självklart är vi olika mogna. Men vi vill samma! Förening. Inom oss själva och mellan varandra.

Rädsla, smärta, separation och utanförskap skapar avstånd, skydd och projiceringar. Inget konstigt med det. Kärlek skapar förståelse, lyssnande, ansvar, stanna kvar, ömsesidighet, vila, hållande av space. Men det kräver träning! Träning män inte har. En man sökte tips på hur man i en mansgrupp kunde ta hand om undertryckt ilska. Så många män som föreslog boxning. ”det funkar för mig”. Men det är ju inte bearbetning av ilska! Det är ju bara ett sätt att lätta på trycket! Man lär sig INGENTING av det! Det finns ingen generell kunskap kring detta!

”Män” (ja, jag generaliserar eftersom det är statistiskt fler män det handlar om samt en kulturell ojämlikhet jag försöker sätta ord på) har kommit att lägga sina oförmågor utanför sig själva, på andra, gärna kvinnan de lever med, de flyr och stänger av vid misslyckanden och obehag och legitimerar detta med gamla försvar och modeller om hur andra är och vad man själv behöver. Vanligt att de går till andra när de inte blir fyllda. Släpper, söker nytt. I företagsvärlden, relationsvärlden, vänner, sig själva.
Nu håller denna dynamik på att ändras genom att mäns beteenden uppmärksammas och syns så extremt tydligt både i relationer och i media.
Ex 1.) Advokaten som får tid i tv, som för att påvisa normaliteten i det absurda gubbslem vi lever i och måste förhålla oss till.
Kan inte bli tydligare. Skammen ligger fortfarande på kvinnan. Offret. Han får tv tid. Hon syns inte till.
2.) Det skrivs nu om Tv program där man ska gifta sig, hur männen pinsamt tydligt legitimerar sin omognad, sina råa sexistiska skämt, sitt oansvar och sin flykt med floskler. Som man ska tycka är gulliga. Som de tydligen aldrig konfronterats med. Men som plötsligt får reaktioner nu.
Och männen känner igen sig. Det skrivs på facebook.
”oj vad jag kan känna igen mig i allt det där. Jag har försvarat min rätt att ”skoja”, min rätt att ”vara mig själv” . Lika obenägen att ta ansvar och lika oförstående för hur det påverkar mottagare och omgivning. Jag har vidhållit dessa rättigheter som mina och mänskliga. Jag har flytt ”jobbiga” känslor i nära relationer, omförhandlat egna och andras känslor med skämt och med en dåres lättsamhet. Trott jag varit både mogen, kompetent och djup samtidigt som jag värjt mig från att mötas i det allvarliga, sårbara och utvecklande.
Jag har med min happy go lucky och high five-mentalitet missat utsträckta händer, längtande famnar och brustna hjärtan. Jag har blandat ihop värderingar med attityder. jag har förväxlat tankar med känslor. Jag har misstagit att ytligt prata om känslor för att bottna i och känna känslor. Jag har guidats av föreställningar och fördomar mer än värderingar och grundade ideal. Jag har varit blind för struktur och tondöv för mina privilegier som man.
Blandat ihop egna värderingar med omgivningens förväntningar. Trott mig ha koll och fått inse att jag har mer att lära än jag någonsin kunnat ana och förstå där i min lilla bubbla.”
Det är verkligen dags för en uppgradering i hur vi gör pojkar till män. Just nu finns det väldigt många pojkar i vuxna kroppar. Allt fler är redo att ändra dynamiken i grunden. Något händer nu. Som jag ser det behöver vi göra följande:

– Dels utveckla lyssnandet för pojkar och män. Att de får träna på att lyssna både till sig själva och andra.
Men då behöver vi också börja lyssna på dem! Min son vittnar om den bristen i detta feminist samhälle där kvinnor ska få upprättelse. ”Ja men jag räcker upp handen men lärare går bara till tjejerna. Jag får aldrig säga något i klassen. Ja men, vi killar då, hur mycket utrymme får vi?”. Håller vi på att hämnas på pojkarna? Istället för att skapa balans!

– Att känsloreglera. Dels lära känna sina egna känslor, veta hur man hanterar dem och sedan förstå att andra har känslor och vad det betyder och hur man bemöter dem. Jag har en kurs som heter yoga, meditation och energimedicin där vi jobbar med detta. 5 måndagar 18.45-19.45 start 26/4.

– Stå kvar. Att veta att det maskulina har en roll i att skapa trygghet i världen (och i relationer).
Detta är en egen konversation i sig förstås där 1. Alla individer oavsett kön måste skapa sitt eget space och 2. Kvinnor ska också skapa och hålla space, men det maskulina behöver hålla space för det femininas dans i relationer. Gör inte det maskulina det måste det feminina hålla spacet och då minskar kreativiteten. I en relation kan man ju också skifta detta där den ena går in mer i det maskulina och den andra feminina och så byter man. Men det är viktigt att kvinnans hormoner och livsuttryck får bli hållet av mannen. Är mannen otrygg projicerar han känslor på kvinnan och gör henne till man. När han då dessutom klagar på henne att hon är komplicerad eller projicerar får han tillbaka precis det han just skapat. Detta ser han inte och är den cirkus vi lever i.

– Balans. Kan inte män balansera sin inre feminina aspekt kommer de att vilja ta den från kvinnor. Som de gjort i alla tider. Mannen vill ha (tror sig behöva) sex för att bli glad (porrindustrin skulle aldrig vara så stor om mannen tog ansvar för sin egen glädje).

Mannen går från famn till famn, kan inte vara själv.
Mannen stänger av kvinnan som inte ser till att det är harmoni (Någon i en tantragrupp sökte nyss en kvinna som inte är komplicerad tack…. Symptomatiskt!) och lägger på charmen till andra för att bekräftelse och känna sig sedd och accepterad. Allt för att slippa möta upp tomrummet inuti. Legitimerar spelet som trevlighet och naturliga möten.
Det skapar obalans och otrygghet både inom männen och mellan män och kvinnor som går ut över samhällets trygghet och kreativitet. Allt börjar ju med oss! Inifrån!

– Relationsträning inifrån och ut, individuellt och tillsammans är det viktigaste vi kan göra för våra barn och vår framtid!

Så, jag passar på att i detta sammanhang bjuda in dig att arbeta med detta i dig med mig.
Få stöd att möta dina försvar som skapar lidande och läka såren innanför försvaren och landa och falla in i gudomligheten inuti.

Den 16-18 april håller jag och Camilla Baptiste världens häftigaste kvinnoretreat på skeppsudden. På tisdag håller vi zoom möte. Maila om du vill vara med och kolla om det är något för dig.
På måndag 12/4 startar 5 v meditationsgrupp ”Meditera dig yngre” och den 26/4 en 5 v yoga, meditation och healing grupp online som sagt. Du får i båda kurserna rensa lymfan, massera musklerna, balansera nervsystemet, klara ut tankar och hjärna och expandera ditt medvetande. Anmäl till info@livelifealive.se

Kom privat, med din partner och familj och få stöd i att skala av negativa mönster, hitta mer autenticitet och falla in i vila i dig och tillsammans. Jag lär dig tekniker för att möta dig och din partner i era olikheter och olika behov. Ta kontakt så designar vi något specifikt perfekt för dig! Kanske en blandning av behandlingar, coaching, övningar hemma, yoga, meditation, stresshantering?!

13/5 Energimedicin dag i Lindesberg och 24/9 börjar så utbildningen i Energimedicin – Det nya ledarskapet!
Här kommer lite mer info om den:
Energimedicin – det nya ledarskapet
Året är uppbyggt med 6 helger på plats och 5 dagar online.
Däremellan utövar du olika övningar samt har provklienter.
Det är en utbildning i ett nytt format där du blir ledare i ditt eget liv och på vägen även för andra.
Du leds genom detta år via detta ledarskap som är samskapande, intuitivt, uppmuntrande och transformerande. Det gamla sättet att gå in och förstå från huvudet ersätts istället med acceptans, tillit, gemenskap, inkluderande och hållande.
Vi når på så sätt mentala programmeringar och inställningar till dig själv, andra och livet och ditt förhållningssätt kommer att transformeras inifrån dig där självkärlek, självacceptans, medkänsla och empati finns i ditt fält. Där gapet mellan dig och världen minskar. Där försöken att leva ett bra liv ersätts med att falla in i livet självt.
Du kommer att få utöva flera olika energihealings tekniker där du möter dina egna energier på olika plan. Du möter dina egna grund sår och du kommer att hjälpa dina medkursare att möta sina. Detta blir en träning i att vara energimedicin terapeut samtidigt som du läker själv. Lärare och elev samtidigt eftersom vi alla alltid är det. Ingen är expert utan vi är lärande lärare. Detta är det nya ledarskapet.
Du kommer alltså att djupdyka in i de energier som styr dig, möta dem, jobba med dem, läka dem, förstå systemet utifrån det du möter, transformerar och läker i dig själv och sedan hjälpa andra under kursen med detsamma.
Psykoterapi, kraniosakral terapi, embryologi, shamanism, yoga, meditation, mindfulness, dans, tibetansk healing, TRE, rörelseterapi och mängder av andra övningar ingår för att öppna systemet och kunna njuta mer av hela dig. Som en röd tråd genom alla tekniker går energimedicinen. Förhållningssättet till allt vi håller på med. Så att vi går från görande till varande. De är alla bara nycklar in. Öppnande, transformerande saker för att släppa, höja, ta bort, frigöra, landa, hämta hem, klippa, täppa till, finstämma mm allt som är du.
Du får ett diplom efter avslutat år.
Efter detta år kommer du att kunna guida andra. Vill du komplettera din resa kan man ta extra sessioner med mig utöver de 2 behandlingar som ingår.

Hoppas att du får en underbar helg!

Malin