STRESSHANTERING

Stresshantering och psykisk hälsa

Stressreaktioner är sammanvävda med våra känslor, immunförsvar tankar, andetag, rörelser, beteenden, ja det liv vi förmår leva. Reaktionerna är kroppens signaler på obalans, men då vi inte lärt oss lyssna eller förstå signalerna hamnar vi i motstånd och ackumulerad stress.
Läs mer om - Stresshantering och psykisk hälsa

Genom våra möten med kroppsbehandlingar, coaching och healing ink känsloreglering, att öka lyssnandet på och kommunikationen med kroppen samt övningar som håller din process mot stressfrihet mellan våra träffar, ökar du både kunskapen om stress och hur det fungerar i din kropp och hur du ska bemöta det, men framförallt arbetar vi med tekniker som frigör orsaker till stress och dess symtom. Du guidas också in i självmedkänsla, närvaro, trygghet, tillit, frid och tacksamhet som tillstånd att vila i, men också som tekniker att använda i din livsstil.

Du kan komma med lätta till allvarliga symtom. Oavsett vill vi få fram din inre balans och kraft och den du i sanning är. Min gåva är att holistiskt reducera (ibland utplåna) stress, blockerade känslor och kroppsspänningar samt lätta på eventuell stagnerad energi och samtidigt återställa din förmåga till resiliens. Jag jobbar multidimensionellt, se även andra behandlingar.

Pris: 1300:-
Var: Online och/eller på plats
När: Tidsbokning

Avgiften betalas vid anmälan till bg 229-2571 eller swishas till 1235879606
Skriv ditt namn och Stresshantering i meddelanderutan.

Tele: 0707 750868

Vad några av alla nöjda säger.
"Jag tycker att upplägget var bra"

Tack för några välbehövliga timmar. Jag tycker att upplägget var bra, det gav en bra insyn i vad man kan göra och nyttan med det. Tror att när man gör det sittandes på en stol i vanliga kläder så avmystifierar man det hela och det blir lättare för många att ta till sig.

"Inte för mycket, inte för invecklat"

Jag tycker att faktan vi fick med inriktningen på stresshantering när det gäller både det negativa som stressen kan orsaka och det positiva som yogan kan ge var bra. Inte för mycket, inte för invecklat utan kort och lätt att relatera till.

Stresshantering och Yoga
Modul 1.

Denna stressutbildning hjälper dig minska, reducera och hantera stress och dess biverkningar.
Modul 2, 3, 4 gör dig sedan till stresscoach. Allt online.

Malin varvar teori och praktik så att du både minskar psykisk ohälsa, stress och dess symtom, förstår dynamiken mellan orsak och verkan samt får verktyg för att skapa en hållbar livsstil och arbetsmiljö.

Lite ur innehållet:

 • Stressens symtom, som utan åtgärd kan leda till våra främsta folksjukdomar som oftast medicineras.
 • Stressfaktorer, stressnycklar och hållbara förhållningssätt.
 • Kommunikation, känsloreglering, visualiseringar och övningar för återhämtning och energiökning, livslust och mening.
 • Tekniker att använda för att hjälpa andra.
Läs mer om - Stresshantering och Yoga

En fullspäckad verktygslåda för en hållbar livsstil

Denna modulserie är unik i sin kombination av fakta och läkande övningar för att inte bara ge logisk kunskap utan också integrera förändring på riktigt.

Lever du det liv du längtat efter? Försöker du med olika medel att må bättre utan långvariga resultat? Behöver du allt större kickar för att känna dig levande? Drar du dig undan, känner du oro, ångest, nedstämdhet och får svårare att varva ner? Är det riktigt levande i ditt liv eller finns det utvecklingspotential?

Utbildningens olika moduler guidar dig in i ett förhållningssätt som kan hjälpa dig att bryta ohållbara mönster och istället känna mer kraft och självledarskap, energi och glädje.

 • Till varje modul ingår 10 sidor material med både fakta och övningar.
 • Du får också ett yogapass med meditation där du guidas in i avslappning och mjukhet sittande på stol eller golvet.
 • 30 minuter individuell coaching med Malin ingår när du går hela utbildningen om 12 timmar fördelat på 4 moduler.

Företagsanpassad utbildning

De flesta arbetsplatser har en dold stress som suger energi och pengar. När alla medarbetare och chefer gått kursen om stress och stresshantering blir det lättare att samskapa en tydlig transparent struktur som ger mer tillit och trygghet åt alla. Det ger i sin tur mer glädje, effektivitet och hållbarhet.

Vi skräddarsyr en utbildning för er som guidar er mot en mänsklig arbetsmiljö som sparar pengar och onödigt lidande. Genom hands on tekniker kommer ni närmre er själva och varandra och skapar genuina möten och en äkthet i ert arbete. Tillsammans blir ni bättre på att lösa de utmaningar som en global värld kräver.

Ett företag som förstår att grunden till ett hållbart samhälle bygger på varje medarbetares väl och ve och tar sitt ansvar i det är ett framtidens företag. De inser också att den investering som görs för medarbetares hälsa inte bara besparar företag från utgifter och lidande utan maximerar vinsterna på alla plan. ”Thrive instead of survive”

När vi slipper fokusera så mycket på att överleva och hantera saker och istället börjar leva levande och fokusera på glädjen det ger att göra saker man älskar förändras hela dynamiken och vinsterna mångdubblas.

Boka utbildningen

Självkännedom och självledarskap

Du kan gå modulserien, nr 1 för sig och 2-4 för att fördjupa dig, för att bli piggare, mer avslappnad, lära dig att hantera och bearbeta dina känslor, förbättra din kommunikation med dig själv och andra, frigöra ångest, nedstämdhet, värk och andra symtom och förändra ditt förhållningssätt till vardagsutmaningar, livsstilen, stress och dig. Dessutom kan du hjälpa andra att bearbeta sin ohälsa och komma tillbaka till helhet.

Om Malin

Genom att ha jobbat med personlig utveckling och vänt och vridit på det att vara människa i 25 år har hon också en djup förankring i närvaro och det är tydligt att hennes undervisning är djupt transformerande om man väljer den ingången.

Genom att pedagogiskt gå igenom forskningen kring stress och det vi behöver förstå kombinerat med att samtidigt lösa upp stressen och få andra sätt att tänka och förhålla sig till varför vi har hamnat i stress som går in i det undermedvetna, blir undervisningen också transformerande och inte bara en kurs till som du glömmer bort innehållet i. Det är en upplevelse att guidas av Malin. Hon har dessutom samlat visdom från inte bara stressforskningen och västerlandet utan använder allt från buddhism till non violent communication för att nå dit vi behöver nå, nämligen hem till oss själva och med varandra.

Pris: 1500:-
När: Ges löpande
 online på Zoom.

Avgiften betalas vid anmälan till bg 229-2571 eller swishas till 1235879606
Skriv ditt namn och ”Stresshantering” meddelanderutan.

Vad några av alla nöjda säger.
"Vill tacka dig igen för den fina kursen du hade i stresshantering"

Jag tänkte på dig idag när jag gjorde min yoga och vill tacka dig igen för den fina kursen du hade i stresshantering i höstas! Jag har funderat så länge på vilken yogalärarutbildning jag vill gå och mitt huvud har haft fokus på ”quickfix” men efter din kurs så blev det tydligt att jag SÅKLART ska gå en tvåårig utbildning. Jag har kört mycket av dina pass och yogan har verkligen börjat falla på plats i mitt liv!

"Jag skulle definitivt kunna rekommendera detta till andra"

Jag tar med mig påminnelsen om det viktiga andetaget o de lugnande upplevelser jag fick av de olika teknikerna. Jag tar också med mig din goda, härliga energi o ditt sätt att förmedla din yoga och stresshantering; ödmjukt men väldigt rakt, som en inspiration till när jag själv ska börja arbeta som yogalärare senare i år. Jag skulle definitivt kunna rekommendera detta till andra.

"Det gav mig ytterligare en boost i rätt riktning"

Jag skulle definitiv rekommendera det till andra och mina tankar har definitivt väckts. Jag är väl kanske inte så svårövertalad om att Yoga i alla dess former är bra, det har redan funnits i mina tankar att jag borde ägna mer tid åt just den träningsformen och åt mindfullness och meditation än vad jag gör men det gav mig ytterligare en boost i rätt riktning.

Diplomerad Stresscoachutbildning
Modul 1, 2, 3 & 4.

Välkommen på en resa genom en av våra största samhällsutmaningar och hur du och vi kan ta oss ur den.
 
1 av 4 är missnöjda med arbetsgivares insatser mot psykisk ohälsa. 19 % anser att insatserna för att främja mental hälsa är ganska eller mycket dåliga (Kantar-Sifo april 2022). Kan det vara för att utbildningarna är kunskaps baserade istället för verklighetsförankrade med hands-on fokus för individers behov?

Denna stressutbildning hjälper dig minska, reducera och hantera stress och dess biverkningar.

Modul 2, 3, 4 gör dig till stresscoach. Allt online. Denna utbildning kan också företagsanpassas.

Malin varvar teori och praktik så att du både minskar psykisk ohälsa, stress och dess symtom, förstår dynamiken mellan orsak och verkan samt får verktyg för att skapa en hållbar livsstil och arbetsmiljö för dig och dina kommande klienter.

Lite ur innehållet:

 • Stressens symtom, som utan åtgärd kan leda till våra främsta folksjukdomar som oftast medicineras och leder till för tidig död.
 • Stressfaktorer, stressnycklar och hållbara förhållningssätt.
 • Kommunikation, känsloreglering, visualiseringar och övningar för återhämtning och energiökning, livslust och mening.
 • Tekniker att använda själv och för att hjälpa andra och skapa hållbara miljöer för dig och på jobbet.
Läs mer om - Diplomerad Stresscoachutbildning

En fullspäckad verktygslåda för en hållbar livsstil

På ett pedagogiskt sätt varvas övningar och metoder för läkning med fakta och metoder för hur man i vardagen; i relationer, på jobbet osv rent konkret kan förändra i det lilla och stora för att skapa hållbara miljöer som gynnar välbefinnande och minskar stress och psykisk ohälsa. Det bästa är att det inte bara är teorier som glöms bort efter utbildningen utan du får UPPLEVA dem under vägen. Det innebär att förändringen sker inuti dig. Yttre hållbarhet och transformation förutsätter inre visar forskning från Lunds universitet.

Materialet är enkelt och skapat utifrån vad forskning menar är viktigt för att leva hållbart. Som individ får du med dig en hel verktygslåda att använda i ditt liv och som företag skräddarsyr vi så att ni kan integrera teknikerna på bästa sätt. Efter utbildningen kommer du leva mer som du lär och på så sätt också inspirera med ditt varande, inte bara din kunskap och guidning. Förhållningssättet hjälper dig gå från ohållbara mönster och måsten till att lyssna till behov, närvaro och öka ditt självledarskap, energi och glädje.

 • Till varje modul ingår 10 sidor material med både fakta och övningar.
 • Du får också ett yogapass med meditation där du guidas in i avslappning och mjukhet sittande på stol eller golvet.
 • 30 minuter individuell coaching med Malin ingår när du går hela utbildningen om 12 timmar fördelat på 4 moduler.

Fördjupad information

Psykisk ohälsa har sedan länge toppat sjukskrivningarna (och kostar enorma summor), är ett enormt lidande för varje individ och familj som drabbas och en samhällsfara. Inbyggt i stress finns nämligen impulsivitet, egoism, kortsiktighet och oförmåga att se klart.

När enorma mängder människor äter antidepressiva mediciner (1 miljon i Sverige) för att de inte mår bra ökar aggressiviteten, frustrationen och polariteter i samhället. Till det vill vi ha fler poliser, fler rutiner, fler dokument, istället för att se att människors behov inte blir mötta. Vi behöver förebygga detta med insatser som möter människors behov, inte medicinerar bort dem.

Många individer går in i duktighetsfällan även när det gäller att prestera hälsa. Vi ska vara duktiga på att meditera, äta rätt, träna mycket och stänga av skärmen. Duktiga i skolan, på jobbet, som föräldrar och i relationen. Alla snygga maträtter, resor och ny inredning visas upp och tävlingsandan är på topp. Det är dags att se kopplingarna och göra något på djupet.

Företagsanpassad utbildning

De flesta arbetsplatser har en dold stress som suger energi och pengar. När alla medarbetare och chefer gått kursen om stress och stresshantering blir det lättare att samskapa en tydlig transparent struktur som ger mer tillit och trygghet åt alla. Det ger i sin tur mer glädje, effektivitet och hållbarhet.

Samhället behöver dig som stresscoach och stressmedveten för att vända den här trenden i samhället. Behovet är enormt! Modul efter modul guidas du närmre dig själv och ditt eget välbefinnande. Du får förståelse för och upplever olika nycklar som för dig närmre ett levAnde och stressfritt liv.

När du får träna på vilka behov du har, får sätta ord på dem och tillfredsställa dem och dessutom lära dig känsloreglering och kommunikation, samt uppleva metoder för djup återhämtning, energiförhöjning, hur man sänker blodtryck, sover bättre, minskar smärta, balanserar nervsystem, skapar kärleksfulla möten, äter för att stärka systemet, sätter upp en livsstil med en baslinje att hålla sig till, vilka energigivare som är bra, enkla tricks för att få igång och slappna av systemet på, både med ayurveda, akupressur, yoga, meditation, andning, positiv psykologi, EMDR, men också viktiga arbetsmijöinsatser osv, osv, ja då vet du att du är på rätt spår. Då vet du att livet kan förändras. Inifrån och ut. Utifrån och in.

Boka utbildningen

Vad innebär det att utbilda sig till stresscoach hos Malin på Live Life Alive?

Lever du det liv du längtat efter? Försöker du med olika medel att må bättre utan långvariga resultat? Behöver du allt större kickar för att känna dig levande? Drar du dig undan, känner du oro, ångest, nedstämdhet och får svårare att varva ner? Är det riktigt levande i ditt liv eller finns det utvecklingspotential?

HUR mer än vad är viktigt för hållbarheten och livsglädjen i allas våra liv. Samtidigt får du kunskap och förståelse för hälsonycklar på olika plan (mentalt, fysiskt, emotionellt, själsligt). Modulerna är bra för privatpersoner, arbetstagare, chefer, ledningsgrupper o hela företag att gå igenom. Här finns delar som kan vara värdefulla, kanske till och med nödvändiga, för att samhället ska klara av omställningen för klimatet. Det finns mycket visdom och konkreta tekniker i denna utbildning som bör nå ALLA. Dessa tekniker kan nämligen minska medicinanvändning och helt enkelt minska för tidig död.

Den här utbildningen är därför helt unik. Den går bortom system och tekniker, men använder dem för högsta bästa resultat för dig och de du kommer att möta. För vi behöver göra något drastiskt med rädslan och den psykiska ohälsan i samhället och skapa en uppåtgående hälsospiral. Här kommer du att bidra på ditt unika sätt. Genom att göra teknikerna mer lättillgängliga och lättanvända skapar vi snabbare läkning till fler.

Dessa tekniker och förhållningssätt kan du lära barn ungdomar, äldre, arbetstagare, chefer – som kanske blir ledare istället – , familjen, partnern och förstås DIG SJÄLV. Arbetar du dessutom redan med människor på olika sätt är dessa moduler ett fantastiskt komplement för att implementera välbefinnande och läkning där du redan är.

Pris: Företagsanpassad: 7000:- plus moms 25%
         Privatpersoner: 8750:-
När: Ges löpande
på Zoom

Avgiften betalas vid anmälan till bg 229-2571 eller swishas till 1235879606
Skriv ditt namn och Stresscoachutbildning i meddelanderutan.

Pris: Företagsanpassad: 7000:- plus moms 25%
         Privatpersoner: 8750:-
När: Ges löpande
på Zoom

Avgiften betalas vid anmälan till bg 229-2571 eller swischas till 1235879606
Skriv ditt namn och Stresscoachutbildning i meddelanderutan.

Vad några av alla nöjda säger.
"Jättebra att prata om att stress smittar"

Jättebra att prata om att stress smittar, och (återigen) mkt tydligt när du återkopplade till ditt eget taltempo i början av föreläsningen gentemot när du gick ned i tempo. Det känns som om ngt man borde pratat om på alla arbetsplatser…

"Bra upplägg"

Tycker det var så bra upplägg med flera kroppspauser, blev mycket mer tydligt än om du bara pratat om hälsa i nuet och micropauser etc. Också mycket bra att du trycker på behov av förändring och hur man ska göra det. Istället för att försöka tänka ut förändringarna.

Föreläsning om stresshantering och psykisk hälsa

Föreläsning och workshops om stress, psykisk hälsa och friskfaktorer för ett levande liv.
Kan även företagsanpassas.

Stress – en pandemi

Följ med på en resa in i en av våra största samhällsutmaningar och hur vi kan ta oss ur den som individ och företag. Stressen ökar i samhället, går ner i åldrarna och medicineras allt mer.

Att en psykiatrisamordnare mördas på öppen gata säger en del om hur långt detta gått. Desperationen i samhället är enorm!

Hur kommer det sig att det inte är långvarig stress alla pratar om när över en miljon svenskar äter antidepressiv medicin (i vissa län var 5e kvinna), ungdomar knarkar sömnpiller och diagnoserna bara ökar?

1 av 4 är missnöjda med arbetsgivares insatser mot psykisk ohälsa. 19 % anser att insatserna för att främja mental hälsa är ganska eller mycket dåliga (Kantar-Sifo april 2022). Kan det vara för att utbildningarna är kunskaps baserade istället för helhetsfokuserade? Att alla medarbetare inte får gå kurser? Att det är toppstyrt? Att vi inte ser stress som ett hot mot mänskligheten?

Denna föreläsning vill bjuda in till ett öppnare klimat om denna fråga med konkreta tekniker för stressreducering samt hållbara förhållningssätt.

Läs mer om - Föreläsning om stresshantering och psykisk hälsa

Lite ur innehållet

 • Stressens symtom, som utan åtgärd kan leda till våra främsta folksjukdomar, som oftast medicineras och som skapar för tidig död.
 • Stressfaktorer, stressnycklar och hållbara förhållningssätt.
 • Reaktionsmönster och copingstrategier.
 • Kommunikation, känsloreglering, visualiseringar och övningar för återhämtning och energiökning, livslust och mening.
 • Tekniker och metoder för att reducera och hantera sin egen fysiska, mentala och emotionella stress.

 

En av orsakerna till att den psykiska ohälsan ökar i hela världen är att människor ses som en produkt som ska mätas i effektivitet och tillväxt.

För att vända denna epidemi krävs att se människan som en biodynamisk och multidimensionell organism som påverkas av allt.

Stresshantering på riktigt!

Ju mer vi som individer och företagsledare vet om stressens dynamik, desto större helhetsgrepp kan vi ta och desto större resultat får vi.

I den här föreläsningen får du konkreta exempel på insatser du kan göra i ditt liv och på jobbet för att reducera stress, men också förhållningssätt som kan hjälpa dig att ta resan till helhet och hållbarhet djupare. När du som individ eller chef bokar denna föreläsning med dina medarbetare ökar ni förutsättningarna för att samtala om våra riktiga behov, om en gemensam väg framåt och kommer även framåt i ditt eget liv.

Denna fråga kan inte toppstyras, den måste samskapas. Och då behöver vi lära oss mer och lyssna mer till varandra.

Det är du som ledare i ditt eget liv och du som ledare på ditt arbete som när du tar detta kliv för dig själv också gör det för samhället i stort.

Känn dig varmt välkommen att lyssna, att bidra med din nyfikenhet, att samskapa.

Jag bjuder in dig som människa till dessa 90 minuter.

Räkna med att få tekniker du själv kan använda i ditt liv så att du blir en mänskligare och mer levande ledare i ditt och kanske andras liv.

Fred, hälsa och hållbarhet börjar inifrån.

Det blir fakta, hands on övningar och övningar att göra hemma.

Vill man ha uppföljning finns det massor av sätt. En workshop online, fysiska möten med övningar på jobbet, behandlingar fysiskt eller via telefon med mig för att gå djupare.

Kan även företagsanpassas

När: Ges löpande, även företagsanpassad. Nästa 1 september kl. 19-20.30
Var:
 Online

Kontakta mig så bokar vi tid.

Vad några av alla nöjda säger.
"Kan definitivt rekommendera denna stressföreläsning. - IT / Helpdesk"

Kan definitivt rekommendera denna stressföreläsning. Pratade senast igår med en kompis om att det är så viktigt att försöka stressa ner och vara lite mer närvarande i nuet. Använder avstressande andningsövningar på nätterna när vi försöker avvänja minstingen vid vällingflaskan. Mycket användbart! Har gärna en uppföljning och fördjupning på detta så att man kan hålla i det.

"Föreläsningen var varierat, lärorikt och på en nivå som passar de flesta"

Innehållet i 3 timmars föreläsningen var varierat, lärorikt och på en nivå som passar de flesta. Ditt sätt att förmedla var pedagogiskt o du har en lugn men engagerad energi som känns mycket behaglig. Hela spacet du skapade med musiken, ljus, bemötandet kändes lugnande och det blev en läkande stämning i rummet, att vi satt i cirkel gav en ökad gemenskap.

"Genomtänkt och välplanerat"

Arrangemanget under dagen kändes genomtänkt och välplanerat med lagom med pauser instoppat. Själva upplägget kändes bra från början till slut. Ex var det bra att du tog lite yoga-info o brainstorming efter maten då alla var mätta o nöjda i magen. För människor som aldrig varit i kontakt med yoga var det bra att de fick lite egna upplevelser först. Jag är väldigt nöjd o skulle inte vilja ändra på något, men vil så klart lära mig mer av dina andra tekniker o tips till en annan gång så att det blir nya kunskaper!